Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i sycące!!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
Naciąć pierś tak,by powstała w niej kieszonka na farsz. Natrzec mięso solą i papryką w proszku. Kiełbase pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnie,podsmażyć z posiekaną papryczką chilli i cebulą pokrojoną w kostke. Gdy farsz będzie rumiany zestawić z ognia i chwilę przestudzić.Mozzarelle pokroić w kostke i dodać do przestudzonego farszy,wymieszać. Następnie uprzednio przygotowane filety nadziać farszem i spiąć wykałaczkami tak,by farsz nie wyleciał ze środka. Piersi podsmażyć z obu stron na złoty kolor,następnie przełożyć na blachę,lub do naczynia żaroodpornego,zalać niewielką ilością bulionu drobiowego z kostki i wsadzić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec ok. pół godziny. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.