Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki.;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1224
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1224
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
robimy naleśniki: wszystkie składniki wymieszać. (te składniki do napisu:koniec , są do naleśników). smażyć i dać na talerze.
sos boloński: W rondelku rozgrzewamy olej . Dodajemy mielone mięso i dobrze mieszamy żeby mięso nie zbiło się w jeden kawałek . Cały czas mieszając smażymy mięso 15 minut . Dodajemy cebulę pokrojoną wcześniej oraz posiekany bardzo drobno czosnek . Przykrywamy pokrywką na 5 minut .Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego. Przykrywamy, dusimy kolejne 5 minut. Przyprawiamy pieprzem, magą (własnymi przyprawami).
Ostatni etap: Naleśniki faszerujemy farszem bolońskim, zwijamy wkładamy do piekarnika. zapiekamy i posypujemy serem. i szczypiorkiem na koniec. jemy ;).smacznego :D