Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda na prosty, ale zrobienie dobrego naleśnika to sztuka.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Jajka i żółtko roztrzepać z solą, wsypać przesianą mąkę i wyrabiać na jednolitą masę. Gdy zacznie gęstnieć dolewać po trochu mleko. Gotowe ciasto odstawić na 1/2 godz., po czym rozrzedzić lekko wodą.
Smażyć na średnim ogniu, z obu stron, układając gotowe naleśniki jeden na drugim, aby nie obeschły.
Naleśniki nadziewa się różnymi nadzieniami, np. z kapusty, z kapusty z grzybami, z mięsa, z sera lub dżemu. Do naleśników na słodko można dodać 1 op. cukru waniliowego