Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczne naleśniki.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 206
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4980
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 37
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 206
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4980
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 37
Składniki
Wykonanie: Szpinak włożyć do rondelka i odparować na wolnym ogniu. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzanym maśle zrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać szpinak wymieszany ze śmietanką i mieszając odparować do końca. Następnie przyprawić do smaku, ułożyć na naleśnikach i posypać połową sera. Zwinąć posypać pozostałym serem, polać tłuszczem i zapiec w piekarniku w temperaturze 220 stopni przez 15 minut.