Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne i aromatyczne ciasto naleśnikowe z nutą wanilii i kokosa. Tak przygotowane naleśniki są delikatne i puszyste.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10541
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10541
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Składniki
Mąkę przesiać do miseczki, dodać ciepłe, ale nie gorące mleko wymieszane z cukrem trzcinowym*, wbić jajko, dodać ziarenka wanilii, olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko zmiksować i odstawić na około 0,5 godziny, aby ciasto trochę "popracowało" i nabrało aromatu. * Jeśli wolimy jeszcze słodsze ciasto, możemy użyć większej ilości cukru.
Następnie do ciasta wlać wolę mineralną i wymieszać. Smażyć z obu stron na patelni do naleśników delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym. Naleśniki posmarować ulubionymi dodatkami - miodem, dżemem lub słodkim serkiem. Życzę smacznego! :)