Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! Sama się przekonałam kiedy pomagałam na przyjęciu, które nie było planowane. Nie zapowiedziani goście, dzieci i dorośli. Hmm...
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 227
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 227
Składniki
Piersi umyć i w zależności od upodobania przyżądzić jak na schaba albo pokroić w różne kształty. Mniej więcej wielkości 3cm/3cm lub podobnej wielkości. Krakersy pokruszyć drobno ręcznie do miski, mięso zanurzyć w mleku i obtoczyć dokładnie w krakersach. Kłaść na gorącą patelnię z olejem i dokładnie smażyć aż się zarumienią. Zdjąć i ułożyć na ręcznikach papierowych aby odsączył się tłuszcz. Można podawać jako zakąskę. Dzieci to uwielbiają! Na przyjęciu zniknęło w 5 min. :)