Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuggetsy z kurczaka
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Zmielone mięso wymieszać z przyprawami: solą, bazylią, czosnkiem.
Z masy mięsnej zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi formować nuggetsy.
Bułkę tartą wymieszać z tymiankiem, papryka i solą. Obtaczać nuggetsy w mące, maczać w jajku, a następnie w bułce tartej, wymieszanej z przyprawami.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć nuggetsy. Ustawić czas na 9 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np. frytkami i ulubioną surówką.