Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki w pełni. Chyba prawi w każdym domu znajduje się duży słój wypełniony po brzegi ogórkami. U mnie też zajmuje on centralne miejsce na kuchennym blacie. Oto mój przepis na ten letni przysmak.
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 685
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 532
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 685
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 532
Składniki
Ogórki bardzo dobrze umyć. Marchew, chrzan, cebulę oraz czosnek obrać. Liście dokładnie opłukać.
W dużym słoju na dnie kładziemy ząbki czosnku, kawałki chrzanu, części liści i koper, następnie bardzo ciasno układamy ogórki, między nimi dokładamy kawałki marchewek. Następnie ponownie dokładamy liście, koper i kolejną warstwę ogórków.
Przygotowujemy wodę, tyle ile będziemy potrzebować. W gorącej wodzie rozpuszczamy sól kamienną w proporcji 1 łyżka na 1 litr wody. Ostudzoną wodą zalewamy ogórki po same brzegi.
Najlepsze są po 2-3 dniach. Smacznego :)