Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję mój przepis na ogórki małosolne. Wiadomo każdy z Was ma swój ulubiony , ale chciałam podzielić się z Wami swoim przepisem na pyszne ogóreczki .
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1810
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1810
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 709
Składniki
Do szklanego dużego słoja lub kamiennego naczynia wkładamy kwiaty kopru, umyty korzeń chrzanu lub liście chrzanu oraz obrane pokrojone na połówki ząbki czosnku. Ogórki dokładnie myjemy, odkrawamy części przy ogonku i ciasno układamy w słoju lub kamiennym naczyniu. W ciepłej wodzie rozpuszczamy sól , następnie wlewamy wodę do słoja z ogórkami , pamiętajmy aby ogórki były całe zakryte. Odkładamy w chłodne , ciemne miejsce, po 2 - 3 dniach ogórki gotowe do spożycia ( ja już zjadam następnego dnia). Smacznego.
Ogóreczki gotowe do spożycia.
Przygotowanie ogórków.