Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. aż puszczą wodę (ja odstawiam na całą noc).
Następnie odlewamy wodę, dodajemy chili, czosnek i ciepły olej.
Z octu i cukru gotujemy zalewę i po przestudzeniu zalewamy nią ogórki.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz. (również pozostawiam na całą noc).
Tak przygotowane ogórki nakładamy do słoików, zakręcamy i gotowe.
Nie pasteryzujemy! SMACZNEGO ;]