Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny omlet na gorącą kolację.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 59
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 65
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka.Paprykę pokroić w kostkę.Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę smażyć 2 minuty, dodać paprykę, smażyć 2 minuty, dodać cukinię doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i całość dusić 3 minuty.
Jajka utrzepać na puszysto, dodać mąkę, wymieszać i zalać warzywa.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Posypać szczypiorem, podawać z ulubionymi dodatkami ,keczupem lub musztardą.