Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z salami to sposób na pyszne i sycące śniadanie. Takie połączenie jak najbardziej mi odpowiada, trzeba tylko uważać, aby nie przesolić jajek, ponieważ salami samo w sobie jest słone. Uwielbiam omlety na słodko i słono, nie trzeba w nie wkładać dużo pracy a efekt jest bardzo zaskakujący,co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Jajka lekko ubijamy z mlekiem, aż się spienią i dokładnie połączą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wykładamy masło, gdy się roztopi, wlewamy masę jajeczną i od razu rozsypujemy pokrojone w drobną kostkę salami. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty. Dobrze smakuje z dodatkiem surówki, bądź sałatki z pomidorów i cebulki.