Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak śledzia w innym wydaniu. Podajemy z duszonymi warzywami.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 883
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 115
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 883
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 115
Składniki
Płaty śledziowe moczyć przez 2 godziny, zmieniając wodę. Osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, oprószyć pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z tarą bułką. Jajka roztrzepać widelcem. Na rozgrzanym oleju usmażyć panierowane płaty śledziowe. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju podsmażyć starte na grubych oczkach warzywa. Dodać pokrojony w półplasterki por i cebulę. Całość podlać winem i dusić do miękkości. Na końcu dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.