Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowsze i mniej kaloryczne niż "tradycyjne" orzeszki... Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Dobra metoda na głoda.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
suszoną ciecierzycę namoczyć na minimum 4 godziny. w tym czaie spęcznieje.
Odcedzić. Zagotować w garnku wodę. Wrzucić ciecierzycę i gotować przez około 45 minut
gorącą ciecierzycę odcedzić, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać solą do smaku, posypać paprykami. Obtoczyć przyprawami.
nagrzać piekarnik do 200 stopni. włożyć blachę z ciecierzycą i piec około 20 minut. smacznego
przepis zaczerpnięty z programu Ewa gotuje.