Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna śródziemnomorska przekąska!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9351
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 225
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9351
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 225
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Składniki
Rozmrożone ośmiorniczki dałam do małego rondelka z zielem i liściem laurowym. Nie prawdą jest , że ośmiornice gotuje się w wodzie- ona sama puszcza tyle wody, że gotuje się w sosie własnym- szkoda rozwadniać smak. Małe ośmiorniczki mają mniej własnej wody więc trzeba jej odrobinę w trakcie duszenia podlać. 30 minut wystarczy.
Na oliwie lekko przesmażyłam posiekaną cebulę, dodałam posiekany czosnek i gdy zaczął pachnieć dodałam starte na tarce pomidory z oregano, solą i chili. Całość przesmażyłam.
Przesmażony sos pomidorowy dodałam do ośmiorniczek. Sos można doprawić odrobiną octu balsamicznego. Jeśli ośmiorniczki chcemy przechowywać parę dni, tego octu powinno być więcej. Dodałam jeszcze posiekaną bazylię i pietruszkę.
Smacznego :)