Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy drożdżowe można podawać jako dodatek do zup typu krem. Świetnie sprawdzają się także jako przystawka przed daniem głównym lub jako imprezowa przekąska.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Drożdże wkrusz do miski, wsyp cukier i zalej ciepłą wodą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, sól i oliwę. Całość ponowie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wystygnięcia.
Po upływie czasu ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i zacznij wyrabiać. Gdy będzie elastyczne podziel na 6 części. Każdą z nich uformuj w wałek.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego z paluchów obsyp solą i ziołami. Piecz w 200 stopniach C przez około 20 minut.