Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego i boczku to idealna przekąska na imprezę lub przegryzka podczas seansu filmowego. Przygotujesz ją w kilka chwil z prostych składników. Wybierając ser, sięgnij po cheddar, ma on wyrazisty smak, który znakomicie komponuje się ze słonym boczkiem.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 60
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1009
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Ciasto francuskie rozwiń. Na połowie wysyp ser i posyp przyprawami, przykryj drugą połową ciasta.
Na wierzchu poukładaj plastry boczku. Ułóż je poziomo w minimalnych odstępach od siebie.
Następnie ostrym nożem przekrój ciasto wzdłuż przerw między plasterkami boczku.
Tak powstałe kawałki ciasta, chwyć za końce obiema dłońmi i zwijaj w przeciwnych kierunkach.
Gotowe paluchy wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Każdy z nich posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Piecz w 200 stopniach przez 10-15 minut, do zarumienienia.