Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na przekąskę, smaczne same jak i z ulubionymi dodatkami, tym razem z dodatkiem dipu koperkowo - czosnkowego.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Rozmrożone paluszki pozbawić folii. Do jednego naczynia wsypać trochę mąki pszennej, do kolejnego naczynia wbić jajka i dodać do nich przyprawy (dałam sól, pieprz, czosnek granulowany i tymianek suszony, ale można dać przyprawy wedle uznania), jajka rozbełtać mieszając je z przyprawami, w trzecim naczyniu wymieszać bułkę tartą z sezamem. Na patelni wlać trochę oleju i dobrze go rozgrzać. Każdy paluszek obtaczać w mące, następnie w jajku z przyprawami i na końcu w bułce tartej z sezamem. Tak obtoczony każdy paluszek smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażone paluszki można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.