Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie placuszki, które każdy kocha i nikt się im nie oprze. Idealnie na śniadanie, deser i małą przekąskę.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W misce mieszamy razem jajka i mleko. Dodajemy rozpuszczone masło i ponownie mieszamy. Dosypujemy cukry, mąkę i proszek. Mieszamy niezbyt długo, do połączenia się składników i odstawiamy ciasto na 15 minut.
Suchą patelnię nagrzewamy i kiedy jest gorąca, nakładamy porcje po jednej łyżce. Smażymy przez 40-60 sekund z jednej strony i przekładamy na drugą na około 20 sekund. Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami i jemy póki ciepłe!