Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze podejście... Miałam młode patisony, które postanowiłam opanierować i usmażyć razem z kwiatem. Okazało się, że jest to całkiem dobry pomysł. Zarówno patisony jak i kwiaty po usmażeniu były delikatne i chrupiące.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Patisony delikatnie płuczemy w zimnej wodzie tak, aby nie uszkodzić kwiatów. Na talerz wbijamy jajko, roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Patisony z kwiatem panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle do momentu zrumienienia. Podajemy na gorąco z ulubionym sosem. Smacznego.