Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają ryby.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12784
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12784
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę posiekać. Rybę oczyścić, pokroić w kostkę. 1 l wody zagotować, posolić, dodać połowę cytryny i ugotować kostkę rybna. Ugotowaną rybę i cytrynę wyjąć. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać paprykę i przesmażyć, przełożyć do wywaru i gotować do miękkości. Po tym czasie całość zmiksować i ponownie doprowadzić do wrzenia. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z purre paprykowym, gotować 2-3 minuty. Do gotowego sosu wrzucić ugotowaną kostkę rybną, zagrzać i podawać. Serwować w pieczywie, dekorować plasterkami cytryny i gałązkami koperku. Czas przygotowania 1 h 30 min. Przepis na 4 osoby. Koszt jednej porcji 3,6 zł.