Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przyjęcia
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14711
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14711
Składniki
mąkę, jajka, mleko, sól, cukier i proszek do pieczenia łączymy ze sobą aby powstała jednolita masa, o konsystencji bardzo gęstej śmietany, parówki kroimy wzdłuż na pół, a następnie wszerz na pół, obtaczając w uprzednio przygotowanej masie. Wrzucamy do wrzącego oleju i czekamy, aż się zarumienią i po kilku chwilach wyciągamy.