Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka przekąska będzie także świetnie smakować na rodzinnych spotkaniach. Przepis nie wymaga dużo czasu i umiejętności. Wystarczy użyć dobrej jakości ciasta francuskiego zawierającego w składzie masło o wysokiej zawartości tłuszczu (82%). Parówki lub kiełbaski w cieście francuskim to także dobry sposób na wykorzystanie nadmiaru wędliny.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 97
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 756
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 97
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 756
Składniki
Parówki obieramy z osłonek, końce nacinamy na krzyż (aby nie pękały).
Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w równe prostokąty.
Ciastem owijamy parówki i nacinamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Parówki w cieście przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, aż ciasto się zrumieni.