Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego, rozkładamy i smarujemy ostra musztardą. Posmarowane ciasto tniemy na pasy grubości ok 5 cm (ale mogą być też węższe lub grubsze), w zawijamy parówkę (parówka ma być taka jak szerokość pasów ciasta). Jeżeli cała parówka będzie już zwinięta ucinamy ciasto. Gotowe pozwijane parówki w ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 12-15 minut.