Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w prostokąty długości parówki i szerokości tak by ją zawinąć plus na zakładke by się skleiło pocięte ciasto smarujemy całe ketchupem- grubość od upodobań do tego skladniku, kładziemy parówkę i zawijamy w ciasto, dociskając krawędzie by się nie rozkleiło, po wierzchu smarujemy rozbitym jajkiem. powstał rulonik: kroimy go na kawałki 3 cm i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy aż wyrośnie i się lekko zarumieni, przed wyjęciem posypujemy tartym serem by się roztopił i delikatnie przypiekł. Smacznego :)