Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki zawijane w chlebie to ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację dla wszystkich – dzieci i dorosłych. Z pewnością przypadnie do gustu nawet wyjątkowym niejadkom. Natychmiast znikną z każdego talerza. Parówki owinięte w dużą ilość wyrazistego sera, skąpane w pikantnym ketchupie są też niezwykle szybkie w przygotowaniu. Już w ciągu 10 minut przygotujesz pożywny i pyszny posiłek, który doda energii na cały dzień. Wystarczy kilka składników, które z pewnością masz w lodówce!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 131
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 135
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22715
Składniki
Kromki chleba tostowego rozłóż na blacie. Na każdej z nich połóż po plasterku sera, w razie potrzeby docinając je, by nie wystawały poza pieczywo.
Na każdej kromce chleba połóż parówkę na skos – powinna łączyć przeciwległe rogi.
Parówki posyp równomiernie tartym serem i polej odrobiną ketchupu. Posyp wszystko oregano i czarnym pieprzem.
Rozgrzej opiekacz do kanapek. Złącz ze sobą dwa wolne rogi każdego tosta, tak by między dwoma warstwami pieczywa znajdował się fragment plasterka sera.
Kładź tosty na opiekaczu i przytrzymując ich wierzch za pomocą szpatułki, opuść górną klapę urządzenia.
Piecz każdy tost przez ok. 2-3 minuty, do ładnego zrumienienia brzegów i roztopienia sera.
Parówki zawijane w chlebie podawaj od razu po przyrządzeniu, na ciepło.