Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, kolorową, zdrową oraz szybką i prostą w przygotowaniu pastę twarogowo - jajeczną z warzywami. Pasta idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Dobra zarówno na śniadanie, jak i kolację :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 114
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1951
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2719
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 114
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1951
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2719
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek. Do miseczki wkładamy żółtka i rozgniatamy je dokładnie widelcem. Następnie dodajemy pomidorowy serek twarogowy, 1,5 łyżki ketchupu, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, kurkumę, ostrą paprykę, zioła prowansalskie i cukier brzozowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a bazylię delikatnie siekamy. W drugiej miseczce dokładnie rozgniatamy widelcem białka jajek. Wszystko dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, doprawiamy solą i dość obficie pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)