Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych co lubią groch pod każdą postacią ;)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 223
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 223
Składniki
Groch namoczyć aż napęcznieje. Przełożyć go do garnka i gotować razem z zielem angielskim i liściem laurowym aż groch będzie się rozpadał. Odlać nadmiar wody i zmiksować ugotowany groch. Cebulkę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, pod koniec smażenia dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Do zmiksowanego grochu dodać podsmażoną cebulkę, czosnek, pastę chilli, sól, pieprz i kurkumę. Wszystko dokładnie wymieszać.