Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa alternatywa dla kupnych, nietanich dodatków do chleba. Dodatkowy atut: ta pasta naprawdę zawiera rybę !
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 609
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 609
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 165
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo. Makrelę obrałem z ości i skóry. Rybę można po prostu rozdrobnić widelcem, ale ja wolę ją potraktować blenderem – mniejsze ryzyko natknięcia się na ości.
Do kawałków ryby dodałem musztardę z majonezem i razem zmiksowałem. Cebulę posiekałem na drobną kosteczkę, jajka i ogórki na większą kostkę i dodałem do masy. Szczypiorek siekam, wrzucam do ryby i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku.
Tym razem nie miałem szczypiorku więc zastąpiłem go zieloną części pora. Zblendowałem go razem z rybą i majonezem na początku pracy. Przemycamy zdrowie: Do masy dodałem szczyptę kurkumy, w połączeniu z pieprzem walczy z cholesterolem.