Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 686
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1633
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 686
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1633
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę, kapuste gotujemy ok 40 minut. odcedzami i dobrze odciskamy, siekamy nożem, mieszamy z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem (można dodać ulubione zioła np bazylię, tymianek).
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodać 1 łyżkę mąki i pól łyżeczki cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy zacznie rosnąć wlać do mąki, wymieszać łyżką a potem wyrabiać ręką. Ciasto podzielic na dwie części i rozwałkować na podłużny prostokąt. Na środku nakładać farsz i zawijać. Można zkleić jajkiem, rolować jak kopytka i kroić jak kopytka. Ułożyć na blasze i posmarować jajkiem. piec ok 30-35 minut 160st.