Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paszteciki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką ciepłą kolacje
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9401
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 185
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 473
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9401
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 185
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 473
Składniki
Ciasto francuskie ja użyłam zakupionego w sklepie. Ciasto wyjmujemy z lodówki dopiero wtedy jak będziemy już gotowi do wykonywania pasztecików.
Pieczarki obieramy i kroimy drobno. Cebulkę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni podgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki i cebule.Dusimy razem na małym ogniu,ok 15-20 min.pod koniec duszenia dodajemy przyprawy. Piekarnik rozgrzewamy wcześniej. Na stolnicy rozkładamy zimne ciasto,wycinamy kwadraty i nakładamy farsz,składamy na kształt trójkąta i zlepiamy. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim pierożki i posypujemy makiem. Pieczemy od 20-25 min w tem.250 st. Smacznego!!!