Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie barszczu, kremu brokułowego, czy nawet zwykłego bulionu bez tego dodatku!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 323
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 28
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 323
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 28
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty o boku 10x10 cm. Bryndzę, serek fromage i parmezan wyrobić na gładką masę, dodać zioła, ew. doprawić do smaku (ostrożnie, bo bryndza jest słona). Białko rozmieszać z łyżką wody, smarować dwa sąsiedni brzegi kwadratów z ciasta, na środek nakładać kleks masy serowej, składać po przekątnej na trójkąty, mocno docisnąć brzeg np. widelcem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować trójkąty białkiem, można oprószyć mieszanką ziół użytej do masy serowej. Nagrzać piekarnik do ok. 210 st. wstawić blachę, piec ok. 13 -15 min. na złoty kolor. Lekko ostudzić na kratce (nie mogą być sparowane - wtedy są niesmaczne!), podawać do zup lub jako samodzielną przekąskę. Zawsze pycha!