Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych pasztetów jakie piekłam. Cały sekret polega na doborze odpowiednich składników i niewielkiej ilości koniaku. Polecam.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1277
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1277
Składniki
Mięsa i udka gotujemy do miękkości z dodatkiem ziaren czarnego pieprzu i dwóch liści laurowych. Dodajemy kurze wątróbki i gotujemy jeszcze 10 minut (nie dłużej). Odlewamy około 1 szklanki wywaru mięsnego i zachowujemy. Mielimy wszystko dwa razy na najdrobniejszych oczkach. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wbijamy całe jajka i wyrabiamy bardzo dokładnie.Na końcu wlewamy koniak i ponownie wyrabiamy masę. Masa jest mocno zwarta, więc dolewamy stopniowo zachowany rosół. Przekładamy do dwóch foremek (teraz przełożyłam do trzech mniejszych i dodałam do jednego suszoną żurawinę a do drugiego suszone śliwki)Ugniatamy i uderzamy foremką w blat, by usunąć resztki powietrza. Pieczemy godzinę w tem. 180 stopni. Podajemy z konfiturą z żurawiny.