Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny,wyśmienity pasztet. Polecam nie tylko na świąteczny stół :)
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 83
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 518
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 125
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 83
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 518
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 125
Składniki
Mięso wieprzowe pokrój w kostkę. Zalej gorącą wodą,dodaj kostkę bulionową,liść laurowy,ziarna ziela angielskiego i jałowca.Gotuj na małym ogniu pod przykryciem aż do miękkości. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Ugotowane mięso,przepuść 2 krotnie przez maszynkę do mielenia. Do mięsa wieprzowego i drobiowego dodaj jajka,kaszkę kukurydzianą,przyprawę do pasztetów,pokrojoną w większe kawałki śliwkę i brzoskwinię oraz wywar. Dokładnie wymieszaj.Dodaj zeszkloną cebulę,połącz. Wąską podłużną formę ,wyłóż papierem do pieczenia Napełnij masą.Wierz posmaruj olejem. Wstaw na około 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp.190 stopni. Po 45 minutach pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.