Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczny, o wyrazistym smaku. Doskonały do mięsiwa z grilla.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 315
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 22
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 315
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 22
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać cebulę i też zetrzeć na tarce. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, namoczoną bułkę, miękkie masło, przyprawę do ziemniaków, koperek, pieprz czarny świeżo mielony dodać do masy ziemniaczanej. Wyrobić, można mikserem. Delikatnie połączyć z białkami. Dodać jeszcze osączony wcześniej na sicie zielony groszek. Przełożyć do foremki wyłożonej folią i wysmarowanej masłem. Ładnie wyrównać. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Wystudzić, wyjąć z formy, udekorować majonezem, małymi pomidorkami, bazylią, szpinakiem, częstować. Smacznego.