Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paprykowo-pomidorowe placki przepełnione aromatem ziół
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Jaja osolić i lekko ubić trzepaczką , dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać (gdyby ciasto było zbyt zwarte , to można dodać odrobinę wody, ma mieć konsystencję gęstej śmietany)
Do masy dodać zioła, obie papryki i pomidory suszone dość drobno pokrojone, połączyć składniki
Smażyć niewielkie placki na rozgrzanym oleju, po przewróceniu - na usmażona już stronę położyć plaster pomidora świeżego i posypać tartym serem zółtym, przykryć pokrywką i smażyć aż druga strona będzie gotowa .
Smacznego