Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i smaczne mięso wieprzowe, które przypomina mi smaki dzieciństwa i pobyt na wakacjach u dziadków.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Polędwiczki wieprzowe oczyszczamy z kawałków tłuszczu, przygotowujemy zalewę peklującą: 0,4l/kg mięsa, 36g peklosoli na 1 kg miesa, 2g cukru na 1 kg mięsa. Do tego przyprawy i czasnek. Mieso wkładamy do odpowiedniej wielkości pojemnika i zalewamy przygotowaną solanką. Mieso musi być zakryte cieczą. Tak trzymamy przez 7 dni w temperaturze 4-8°C. Po tym czasie zachowując regóły przygotowania do wędzenia, wędzimy na zimno do temp. 22°C do koloru. Poledwiczki nie parzę tylko podpiekam w wedzarni. Taki sposób najbardziej mi smakowo odpowiada.