Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane boczkiem i mozarellą, zapiekane w piecu to doskonały dodatek do dań głównych i prosta przekąska na imprezę. Przygotowuje się je dosyć szybko i bez wielkich przeszkód.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Pieczarki czyścimy i usuwamy z nich nóżki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy ją do zeszklenia, dodajemy pokrojone drobno nóżki pieczarek i podsmażamy 10-15 minut. Na koniec posypujemy wszystko rozdrobnioną papryczką chilli i przyprawiamy solą.
Kapelusze napełniamy farszem, nakrywamy kawałkami sera.
Układamy gotowe pieczarki w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na 25 -30 minut.
Faszerowane pieczarki podajemy ciepłe na stół.