Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 357
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1111
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 357
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1111
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Kroimy w kosteczkę małą cebulę i ogonki pieczarek. Smażymy cebulę jak zmięknie wrzucamy pokrojone ogonki, doprawiamy solą. Jak zmiękną zestawiamy z ognia i czekamy aż ostygną.
Mieszamy mięso mielone z ostudzonymi ogonkami pieczarek z cebulką, dodajemy 1 jajko, namoczoną czerstwą bułkę, sól i pieprz.
Kapelusze pieczarek nadziewamy mięsem. Obtaczamy w jajku później w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Przekładamy pieczarki do piekarnika i pieczemy 10 minut w 150 stopniach z termoobiegiem / bez termoobiegu w 180 stopniach.
I gotowe. U mnie pieczarki w tej postaci zawsze znikają pierwsze ze stołu. Polecam jeść pieczarki prosto z piekarnika wtedy są najlepsze, na zimno też można przekąsić.