Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromniaste pieczarki portobello, lekko pikantny farsz i to wszystko schowane pod serem mozzarella, czego chcieć więcej :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 784
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 90
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 784
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 90
Składniki
Pieczarki obrałem ze skórki, wyrównałem nierówno przycięte nogi i skropiłem sokiem z cytryny.
Na patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek a gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną w półplasterki białą kiełbasę i cebulę. Chwilę podsmażamy, mieszając dodajemy łyżeczkę Magi i pod koniec pokrojoną papryczkę jalapeno.
Gotowy farsz nakładamy na pieczarki i posypujemy serem mozzarella do zapiekania.
Zapiekamy ok 20 minut w 190oC, przez pierwsze 10 minut najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.