Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na zimną przekąskę.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, nadkroić w poprzek na plastry o grubości1-2 cm. Uważać aby nie przekroić do końca. Mięso z obu stron każdego plastra natrzeć Vegetą, pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem i posmarować musztardą. Następnie w każde nacięcie włożyć plaster boczku i kromkę chleba. Mięso przewiązać nitką i ponownie posmarować mieszanką przypraw. Przełożyć na folię aluminiową, obłożyć marchewką, cebulą, listkiem laurowym i goździkami. Zawinąć i piec w temperaturze 200 stopni około 75 minut. Następnie folię odwinąć i mięso piec przez następne pół godziny, aż powierzchnia mięsa się zarumieni. Po upieczeniu należy usunąć nitkę a ostudzoną pieczeń, pokroić ukośnie ostrym nożem na porcje. Tak przygotowana pieczeń wyśmienicie nadaje się na zimną przekąskę.