Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 286
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 286
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Bułkę odcisnąć i wymieszać z mięsem, czosnkiem i cebulą, pieczarkami oraz jajkami. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, mięsną masę przełożyć do formy. Wierzch posypać bułką tartą. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.