Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana ciecierzyca idealnie sprawdzi się jako alternatywa dla chipsów czy paluszków. To też świetny pomysł na karnawałową przekąskę. Smak pieczonej cieciorki możecie dowolnie zmieniać kombinując z przyprawami. Ta wersja z papryką i czosnkiem jest moją ulubioną :)
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 46
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29265
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 108
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 46
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29265
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 108
Składniki
Ciecierzycę odsączyć na sicie. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pozostawić na chwilę do obeschnięcia. Ciecierzycę przesypać do miski, dodać olej i przyprawy, wymieszać. Ziarna przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzałka góra-dół). Piec przez ok. 30 minut do zarumienia. W trakcie pieczenia dwukrotnie przemieszać cieciorkę. Podawać od razu po przygotowaniu.