Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na stół wigilijny.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Ciecierzycę zalać zimną wodą i pozostawić pod przykryciem przynajmniej na 8 godzin. Po tym czasie ciecierzycę obficie przepłukać i osączyć na sicie. Następnie zalać 1 litrem wody, dodać łyżeczkę sody oczyszczonej i gotować bez przykrycia około 40 minut. Odcedzić i wysypać na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić olejem i oprószyć czosnkiem granulowanym, mieloną papryką i pieprzem i solą.. Ciecierzycę dokładnie połączyć z przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając. Przed spożyciem przestudzić. Tak przyrządzoną ciecierzycę możemy podać na stół Wigilijny.