Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i przyjemna przekąska dla niespodziewanych gości.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 234
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 234
Składniki
Wykonanie: Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć nieco miąższu, by zmieścił się farsz. Cukinię włożyć do dużego garnka z niewielką ilością osolonej wrzącej wody i dusić 8-10 minut pod przykryciem, po czym wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowy. Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać odłożony miąższ z cukinii, starty czosnek, bułkę tartą i orzechy. Wymieszać i zdjąć z ognia. Gdy masa przestygnie dodać żółtka , natkę pietruszki i śmietanę. Białka jajek ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Cukinię ułożyć na foli aluminiowej, nadziać farszem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Podawać z rybą przyrządzoną na parze lub z lodową sałatą. Smacznego.