Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dodatek do dań głównych lub zwykła przekąska dla wygłodniałych dzieciaków buszujących w kuchni.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2170
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2170
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 129
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Kolby obieramy z liści i włókien. Usuwamy końcówki, myjemy i odkładamy do osuszenia. Piekarnik możemy już rozgrzewać do temperatury 200 stopni Celsjusza. W tym czasie pół kostki masła ucieramy z łyżką oliwy i kilkoma szczyptami soli. Ścieramy do masy skórkę cytrynową i wyciskamy z sok uważając by nie wpadły nam do miski pestki. Wyciskamy przez praskę do masła czosnek. Doprawiamy całość solidnie świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Smarujemy każdą kolbę uzyskaną maślaną masą i zawijamy w aluminiową folię. Każdy pakunek układamy na przygotowanej blaszce, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 35 minut.
Podajemy kukurydzę z małą kostką lub płatkami masła i miseczką soli by każdy mógł sobie jej dodać odpowiednią ilość. Pychota, a proste jak drut w przygotowaniu. Zapraszam na blog po inne przepisy - link pod wpisem.