Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla kotlecików smażonych. Specjalnie dla przestrzegających diety Dukana :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
5 jajek ugotować na twardo i dosyć drobno pokroić. Dosypać szczypiorek. Wbić surowe jajko. Dodać ok. 2-3 łyżki otrębów. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, obtaczać je w otrębach i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piec w otwartym naczyniu przez ok. 30 min w temp. 180 ''''C.