Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam gotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu i zastanawiacie się, co z nimi zrobić? Dajcie im drugie życie w postaci pieczonych kuleczek. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska. Przepadają za nimi zwłaszcza najmłodsi.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jajko i odrobinę soli. Z podanych składników zagnieć ciasto na ziemniaczane kuleczki.
Z powstałej masy uformuj równiej wielkości kulki. Każdą z nich obtocz w bułce tartej.
Kuleczki z wczorajszych ziemniaków możesz usmażyć na patelni na głębokim tłuszczu lub ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i upiec w piekarniku na złoty kolor.