Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek w środku i wbić jajka, śmietanę, olej i sól. Mieszając ciasto dodawać stopniowo wodę aby ciasto wyrabiało się miękko i łatwo. Przykryć ciasto miską i pozostawić pod przykryciem 15 minut. Podzielić ciasto na trzy części, dwie z nich trzymać przykryte wilgotną ściereczką a jedną rozwałkować i wycinać placuszki.
Farsz: zmielić mięso na maszynce, dodać bułkę wymoczoną i dobrze wyciśniętą, usmażyć na maśle drobną posiekaną cebulę, jedno całe jajko i trochę soli i pieprzu. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Na wycięte z ciasta placuszki nałożyć łyżeczką farsz, zlepić dobrze brzegi i gotować na osolonej wodzie aż wypłyną.
Na patelni rozgrzać masło, ugotowane pierogi podpiec 2 minuty z każdej strony, przed podaniem posypać (polać) podsmażonym boczkiem lub słoniną. SMACZNEGO