Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantne oblicze krewetek
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Na patelnię wlać oliwę i dodać masło, chilli i czosnek. Mieszając smażyć na małym ogniu ok 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach.
Dorzucić krewetki. Podsmażyć przez 3 min na jednej stronie (powinny się zaróżowić i lekko zbrązowieć). Krewetki przełożyć na druga stronę.
Dodać wino i gotować przez kolejne 4 min. aż krewetki będą w całości ugotowane.
Dodać zieloną pietruszkę, dobrze przyprawić sola i pieprzem.
Podawać z białym pieczywem do moczenia w powstałym sosie